Digital Visuals
Fotografie - Design- Ai-art

Meest recente 5 inzendingen

  • De .nl website
  • Nieuwe update beschikbaar.
  • Dit blog systeem
  • wintertijd.
  • Grote Bonte Specht

Meest recente 3 opmerkingen

2023-11-02

Ai-art nieuwe techniek in beeld creatie.

studiovisuals_thick_encaustic_painting_pier_scene_long_exposure_63586671-fa1b-420a-80d9-cba75a922739.png
Hi,

welkom bij dit artikel over een toch wel hot item, namelijk het creeren van beelden zonder dat er maar een stuk fysiek gereedschap aan te pas komt, behalve woorden. 
Uiteraard is iets meer voor nodig maar dal leg ik straks uit.  

Text to image is het in feite, de maker bedenkt een beeld in zijn of haar hoofd en zet dit om in gedetailleerde tekst (plat engels in dit geval), waarnaa deze tekst inclusief bepaalde opmaak commando’s word ingevoerd in de ai-bot.  Het is nu de kunstmatige intelligentie die met de tekst 4 kleine beelden gaat maken.  Dit gebeurd uit en met modellen die uit miljarden beelden bestaan. van elk beeld worden een paar pixels gebruikt en al deze te samen gevoegd creeert een beeld. 

Dit is de basis simpel uitgelegd.
Er zijn twee grote spelers op dit gebied namelijk Midjourney en Stable Diffusion.  Er zijn er veel meer maar de meesten halen het niveau van de andere twee niet, en daarbij is het vaak dubieus wat de regels zijn. Bij de twee groten zijn gewoon duidelijke moderatie in wat is toegestaan en wat absoluut niet, zeker op het gebied van naaktheid, en dat is zeker terecht nodig.

De afbeelding laat zien hoe de uitvoer van de bot zal zijn. Elke van de vier beelden kan afzonderlijk vergroot worden en verder nog wat aangepast worden. De uitvoer is altijd een png bestand op 72 dpi.  Wilt u meer dat is een extern bewerkingspakket nodig als Affinity Photo of Adobe Photoshop, maar er zijn ook wel gratis pakketten te vinden op het net.

Het maken van Ai-Art is niet gratis bij geen enekele bot, mede gezien er heel veel serverkracht nodig is.  Daarbij moet aangetekend worden dat de originele beelden niet copyrighted zijn. Tenzij je het beeld zodanig herkenbaar aanpast/bewerkt. 
Dus iedereen kan de en mag de originele beelden gebruiken.

Oke Midjourney is naar mijn gebruikers mening de beste ai-bot op het moment en draaid op het plaform Discord. 
Stable Diffusion werk via de browser en is wat moeilijker in te stellen.

Admin - 14:19:51 @ Midjourney / Ai | Een opmerking toevoegen


 
E-mailen
Info