Digital Visuals
Fotografie - Design- Ai-art

Meest recente 5 inzendingen

  • De .nl website
  • Nieuwe update beschikbaar.
  • Dit blog systeem
  • wintertijd.
  • Grote Bonte Specht

Meest recente 3 opmerkingen

2023-11-01

Foto bewerking en meer

Hallo lezer,

als u ingeschakeld bent op dit blog, wat zou betekenen dat uw interesse naar dit onderwerp uitgaat.  Het is natuurlijk een vrij uitgebreid gebied, wat niet alleen maar foto bewerking is, maar ook het creeéren van beelden met de noemer art. En daar wil ik het in dit blog over hebben.

Er zijn een paar grote spelers in dit gebied, waarvan uiteraard Adobe nog steeds de markleider is. Een tegenspeler is een kleinere onderneming met de naam Serif uit Engeland met een suite onder de naam Affinity, dit behelst Affinity Photo - Affinity Designer en Affinity Publisher.

Met Adobe Photoshop heb je een krachtige editor in handen, welke naar mening van vele teveel onnodige elementen omvat. Dat is een keuze die men moet maken uiteraard, daarbij komt natuurlijk een prijskaartje bij. 
De firma Adobe heeft een paar jaar terug besloten voor hun software assorti een lease systeem in te voeren tegen een maandelijkse of jaarlijse facturering. Bedrijfsmatig is dit gunstig, maar voor een hobbyist een nogal prijzige oplossing.

Kijken we naar de Affinity Suite dan ligt de situatie anders. Elk pakket van de suite is gericht op het onderwerp en met de juiste tools. het mooiste is dat de meeste bestanden zijn uit te wisselen met bijvoorbeeld Photoshop, ook kun je brushes van PS in Photo/Designer gebruiken. 
Daarbij het grootste voordeel, je koopt de hele suite aan voor een eenmalig bedrag, wat je recht geeft op updates tot aan een nieuwe versie. Of je de nieuwe gaat kopen of niet, de aangekochte versie is van uw en blijft ten alle tijden werken.  Enige nadeel is dat de oudere bestanden vaak niet meer in de nieuwe versie zijn te opnenen. 

Ik zelf heb heel lang met Adobe photoshop gewerkt, maar ben er drie jaar geleden mee gestopt en overgestapt naar Affinity, en ik moet zeggen dat ik daar nooit om getreurd heb. Voor mij zijn slechts twee paketten belangrijk namelijk affinity photo en affinity designer. Dagelijks gebruik ik Photo en onregelmatig Designer, dus heb twee versie’s in gebruik.namelijk v1 voor Designer en v2 voor Photo.
Veel plugins van anderen worden ondersteunt in meer of mindere mate. Dat is een kwestie van testen.  

Daarbij kun je in Affnity de bestanden van Windows en Mcintosh onderling bewerken en uitwisselen. Wat uiteraard voor bedrijven van groot belang kan zijn. Dus ja het is voor iedereen een keuze waarmee men wil werken.

Admin - 19:40:50 @ Photo | Een opmerking toevoegen


 
E-mailen
Info